RALA uudisti vuonna 2020 strategiaansa ja sen suuntana on rakentamisen laadun ja vastuullisuuden kansallinen tilannekuva 2025. Tavoitteena on mm. uudistaa RALA:n toimintamallia ja keinovalikoimaa vastaamaan kehittyvän toimintaympäristön haasteisiin.
Käsillä olleen projektin tavoitteena on ollut luoda RALA:lle uusi digitaalinen ulkoasu ja kehittää organisaation asiakas- ja toimistojärjestelmiä. Ulospäin täysin erilaiselta näyttävä järjestelmä halutaan vastaamaan paremmin palvelun käyttäjien tarpeisiin. RALA haluaa tarjota nykyaikaisen ja selkeämmän hakemusprosessin asiakkailleen sekä vähentää toimistotyössä manuaalisen tekemisen tarvetta.
Ketterään 10 henkilön kehitystiimiin haluttiin vahvistukseksi ulospäinsuuntautuneet ohjelmistokehittäjät, joilla on vahva React- ja PHP-osaaminen. Kolme tarkoin valittua asiantuntijaamme ovat kehittäneet järjestelmää monipuolisesti työstämällä asiakkaan toivomia osakokonaisuuksia, etenkin käyttäjälle päin näkyvää puolta.
Projekti oli jo valmiiksi suunniteltu hyvin teknisestä näkökulmasta katsoen. Asiantuntijamme ovat tuoneet projektiin vielä lisäarvoa asiakaslähtöisellä tekemisellä, palvelumuotoilun keinoin.
Asiantuntijamme antavat RALA:lle runsaasti kiitosta psykologisesti turvallisesta työilmapiiristä, jossa jokainen työprosessin parantamisehdotus on otettu hyvin huomioon aikataulupaineista huolimatta. Kehuja saa myös kehitystiimin mukaan ottaminen RALA:n henkilöstön yhteiseen tekemiseen. Voisimme varastaa idean jousiammunnasta omaan Tyky-päiväämme!
Rakentamisen Laatu RALA ry on puolueeton suomalaisen rakennetun ympäristön laatua ja vastuullisuutta sekä rakennusalan läpinäkyvyyttä edistävä asiantuntijaorganisaatio. RALA:n palvelut parantavat rakentamisen laadun ja terveen kilpailun edellytyksiä ja tuotteet vahvistavat yrityksen luotettavuutta, joka parantaa yrityksen kilpailuasemaa.
Olemme olleet mukana kehittämässä RALA:n digitaalista ilmettä monipuolisesti moderneilla teknologioilla ulkoasusta syvempiin toiminnallisuuksiin.
Asiantuntijoidemme mukaan projektia on ollut mukava tehdä ja devaamista on tehostanut selkeä ja hyvin kokonaisuuden ymmärtävä Product Owner. Projektissa on otettu Scrumin toimivat kokonaisuudet käyttöön ja projektin hallintaa on toteutettu Jirassa.
Frontend:ssa käytettyjä teknologioita on ollut mm. React, TypeScript sekä Redux Toolkit, jonka ominaisuus RTK Query oli asiantuntijoillemme uusi työkalu. Se on tehokas tiedonhaku- ja välimuistityökalu, joka nopeuttaa yksinkertaista tilanhallintaa.
Palvelun backend on toteutettu mm. PHP Laravel:lin frameworkin päälle ja projektissa on hyödynnetty MySQL-relaatiotietokantaa, joka on dokkeroitu kehittäjille lämpimään pakettiin.