Projektin tavoitteena on modernisoida palvelun teknologiat ja nopeuttaa kehitystiimin tekemisen nopeutta eli velositeettia. Uudistus on kattanut koko palvelun, ja muutosta on toteutettu vaiheittain kanban-boardilla scrumimaisesti. Tämä mahdollistaa sen, että uudistettua käyttöliittymää sekä palvelun muita ominaisuuksia saadaan vietyä tuotantoon nopeasti.
Osallistuimme hankkeeseen yhdessä Nice-business Consulting Oy:n kanssa, jossa olemme työskennelleet osana huippuosaavaa kahdeksanhenkistä tiimiä. Tiimi koostuu sekä Oikotien omasta väestä että muiden yritysten asiantuntijoista ja Ceonin rooli projektissa on ollut pääosin uuden käyttöliittymän toteuttamisessa sekä niihin liittyvien backend-toiminnallisuuksien kehittämisessä. Työn laatua varmistetaan koodikatselmoinneilla.
Oikotie työpaikat on Suomen johtava verkkopalvelualusta, jossa on satoja tuhansia käyttäjiä viikkotasolla.
Palvelussa yksityishenkilöt voivat etsiä avoimia työpaikkoja ja yritykset ilmoittaa niitä.
Sanoma myi heinäkuussa 2020 palvelun norjalaisomisteiselle Schibstedille, joka on jatkanut palvelun
kehittämistä aktiivisesti.
Projekti on rakennettu Amazon Web Servicen päälle, jonka dataa rikastetaan Lambdan avulla PostgreSQL:n tietokantaan. Kehitysympäristöjen yhteneväisyys varmistetaan Dockerilla. Palvelun uudistettu backend on toteutettu Node.js:llä, mutta myös PHP:ta käytetään palvelun CMS-toimintojen ja Drupalin yhteydessä. Palvelun frontendin avainsanoja ovat mm. Vue, Nuxt sekä TypeScript.